El fet de prepodar, fa que ens estalviem moltes hores de poda, es calcula que t'estalvies entre un 30 i un 40 % de mà d'obra, sempre depenent de la forra de sarments que tinguin els ceps.Ho fem amb la prepodadora de discos, que té l'avantatge de deixar el sarment bastant trinxat, facilitant més la poda i la seva descomposició (gairebé no cal passar a trinxar després). I en contra, si tenim alguna infecció al sarment, serà més difícil de treure'ls de la vinya, encara que he vist alguna màquina de veremar que portava la prepodadora i el tren de recollida acoblats, i permetia anar recollint tots els sarments trinxats a les seves torbes, i fins i tot empaquetar-los posteriorment i vendre'ls per coure calçots.
De totes maneres, si tenim un sòl sa i amb un sistema biològic ric (cosa complicada), amb les pluges de la primavera i incorporant els sarments juntament amb les cobertes o herbes d'hivern, fàcilment se'ns descompondran.
Normalment com més vell és el cep, més llargs deixem els sarments ja que tenen les brocades més llargues i perillen més d'esqueixar-se.També deixem llarg el chardonnay, per podar-lo més tard (just quan comença a brotar) i intentar esquivar les últimes glaçades primaverals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada