Si hi ha un atac fort d'aquest fong, pot deixar el que seria un raïm en un autèntic ram de cascavells.
Altrament dit cendrosa (pel seu aspecte cobert de cendra) o oïdi.
Aquesta, es desenvolupa bé quan té una temperatura i humitat alta, i depèn molt de varietats, com el chardonnay, que són més sensibles.
És relativament fàcil de controlar, si es fan una sèrie de tractaments amb sofre amb pols (ecològic) o altres productes fitosanitaris.
Es recomana fer un primer tractament preventiu a partir de 15 cm de brot especialment a les vinyes que l'any anterior ja van tenir problemes, el següent a plena floració, després quan el raïm té mida pèsol i una altre al verol. Si és una varietat sensible o una vinya molt perjudicada, s'en pot fer algun més.
Amb una ensofradora és fàcil i ràpid, encara que és molest per la pols que genera ja que és irritant als ulls.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada