2/7/09

Hervicidar

Aquesta és una tasca que podríem dir que és ecològicament incorrecte, però econòmicament viable. Si es fa de manera indiscriminada pot ser perjudicial pel sòl, però si es fa amb seny facilita molt la feina.
Nosaltres la utilitzem sobretot per matar l'herba que creix a sota el cep que és molt més ràpid i econòmic passar a herbicidar que llaurar amb l'interceps.
En alguns casos, com amb cobertes totals permanents, podem fer una passada d'herbicida total en anys de poca pluja.
Per poder herbicidar a sota el cep en plena vegetació, utilitzem un sistema de campanes que eviti la deriva. Normalment utilitzem glifosat a dosis de menys d'un litre per ha si és que no hi ha herbes molt resistents.
També s'està provant, en comptes de herbicides, per cultius ecològics, algun tipus d'àcids húmics que en altes dosis són fito tòxics per algunes adventícies.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt maca aquesta foto, és de Torrecabota, oi?
Xuing

Jordi Crusellas ha dit...

Sí, és d'un any que vam provar coberta permanent total a aquests Chardoners que tenien massa vigor i tendien a podrir-se, i només vam hervicidar el llom i segar la resta. De totes maneres després de provar-ho dos anys vam veure que hi havia massa competència hídrica amb el ceps.